Als je een hond hebt, heb je het goed voor elkaar. Een hond verplicht je in beweging te blijven. Hij of zij moet een aantal keren per dag uit en dit moet jij faciliteren. Als je de hond uitlaat, blijf je ook nog eens even lekker in beweging. Je gaat naar buiten, slaat even aan de wandel en je komt nog eens tot rust ook. Daarnaast heb je iemand die er altijd voor je is. Je kunt altijd even lekker knuffelen of spelen met je hond om alles te vergeten. Hij of zij is hier altijd wel voor te porren, en terecht. Maar je kunt nog zoveel meer met je hond. We gaan je hier alles vertellen wat je met je hond kunt doen om lekker actief te blijven. Deze activiteiten zijn leuk voor jou én je hond. 

Fietsen

Fietsen met je hond is iets erg leuks. Een hond kan dan naar nieuwe plekken waar je normaal gesproken misschien niet zo snel komt en kan écht even er op uit. Als je hond lekker actief is, dan kun je gewoon fietsen en je hond naast je laten rennen. Is je hond nog heel jong, juist wat ouders of heeft hij of zij last van zijn/haar heupen of poten? Dan kun je een fietskar voor een hond aanschaffen. Hiermee kun je toch nog je hond meenemen op een leuk avontuurtje. Naar een natuurpark, naar het strand of naar het bos; je trouwe viervoeter gaat overal mee naar toe. Een fietskar is er in verschillende maten, dus je hond kan vrijwel altijd mee. Let er wel op dat dit behoorlijk zwaar kan zijn, soms is trapondersteuning op je fiets dan wel zo handig. 

Naar het strand

Naar het strand gaan is leuk voor jou én je hond. Jullie kunnen even samen uitwaaien en het is er vaak vol met honden en hun baasjes. Je hond kan heerlijk uitrazen en zijn of haar ding doen. Jij kunt lekker gaan zitten, zwemmen (met of zonder je hond) of eens kletsen met andere hondeneigenaren. Je hond vindt dit vaak geweldig, maar niet elke hond is gek op het strand. Als er geen strand in de buurt is, kun je naar een hondenmeertje gaan of je hond in de auto meenemen.