Mentale gezondheid is alles samen met je fysieke gezondheid. Is er een gebrek aan een van de twee? Dan zit je in de problemen, maar dit betekent niet dat je er niets aan kunt doen. Integendeel zelfs; je moet er iets aan doen. Ook als je er geen moeite mee hebt is het raadzaam om je mentale gezondheid te onderhouden. Je kunt hier van alles aan doen. Omdat we het eerder al hebben gehad over fysieke gezondheid, willen we nu graag met je op het mentale aspect ingaan. Daarom vertellen we je in deze blog alles over het verbeteren van je mentale gezondheid. Lees vooral verder als je een verbetering wil maken die een grote impact kan hebben op de rest van je leven. 

Bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor je mentale gezondheid. Bewegen vermindert de kans op depressies en andere mentale problemen drastisch. Hoe dit komt? Als je beweegt komen er allerlei stofjes vrij in je lichaam die je simpel gezegd blij maken. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, gelukkiger bent, je negatieve gedachtes makkelijker kunt overwinnen en ga zo maar door. Die beweging kun je overal in zoeken. Zo kun je gaan sporten, de elektrische fiets pakken of eens gaan wandelen. Allerlei soorten beweging kunnen goed voor je zijn, maar het gaat er vooral om waar jij je prettig bij voelt. Probeer dit eens langere tijd vol te houden en kijk aan wat de veranderingen zijn. 

Slaap

Slaap is enorm belangrijk voor je mentale gezondheid. Met te weinig slaap zul je al snel voelen dat je er niet helemaal bij bent met je hoofd. Je voelt je vermoeid, je hebt zin in niets en je bent sneller geprikkeld. Dit zijn allemaal tekenen dat je écht even voldoende slaap moet pakken. Het wordt voor jongeren aangeraden om 7 tot 9 uur te slapen per nacht, oudere mensen kunnen hier ietsje onder gaan zitten. Om beter te slapen kun je van alles doen. Zorgen dat het koel en donker is in je kamer, op tijd stoppen met op je telefoon zitten, mediteren, niet te veel cafeïne drinken en ga zo maar door. 

Praten

Over dingen praten heeft nog nooit iemand kwaad gedaan, daarom moet je dit ook zeker doen. Praat met iemand over wat je dwars zit, met wie dit dan ook is. Het gaat erom dat degene luistert zodat jij je hart kunt luchten.