De meeste Amsterdammers hebben er ooit wel eens mee te maken gehad: een fietsongeluk. Het fietsen in de hoofdstad is enorm druk, hectisch en chaotisch. Niet alleen omdat er fietsers zijn maar voornamelijk omdat er weinig ruimte is op veel delen waar ook auto’s rijden en voetgangers die vaak de weg of regels niet kennen. Ze steken over zonder te kijken, of lopen op het fietspad in plaats van de stoep. Dit kan dramatische gevolgen hebben voor alle partijen in kwestie. Daarom is het fijn om een letselschade advocaat amsterdam te hebben die verstand heeft van de situaties die zich voordoen in de stad. Ook zijn er in de stad vaak fietsers die lak hebben aan de regels, zoals het gebruik van fietslampjes of richting aangeven. Automobilisten kunnen ze dan over het hoofd zien en dit kan snel resulteren in ongelukken die je natuurlijk liever wilt voorkomen.

Wat gebeurt er na het ongeluk?

Dan ben je als fietser aangereden. En wat gebeurt er daarna? Afhankelijk van de ernst van de situatie kan er worden gekeken naar een schadevergoeding. Maar toch rijden fietsers in Amsterdam vaak ook enorm roekeloos. Samen met een specialist kun je gaan kijken naar de mogelijkheden. Wel moet je de gegevens hebben van de andere partij. Hierbij moet je denken aan de persoonsgegevens en de verzekeringsgegevens. Daarnaast is het handig om foto’s of video’s te hebben van het ongeluk zodat je kunt aantonen wat er is gebeurt. Sommige auto’s hebben een dashboard camera waar precies op te zien is wat er is gebeurt. Maar ook naderhand kan er beeldmateriaal gemaakt worden, of verhalen worden opgeschreven of worden opgenomen van mensen die erbij stonden en het hebben gezien zodat je verhaal sterker is. Een verkeersongeluk is niet niets en moet serieus benadert worden door alle partijen.

Ook buiten de randstad gebeuren ongelukken

Niet alleen gebeuren er in de randstad veel ongelukken, maar ook daarbuiten gebeurt er van alles wat zeker niet over het hoofd moet worden gezien. Niet alleen in het verkeer, maar ook op de werkvloer of zelfs op school kunnen zich ernstige ongevallen voordoen. Als je dan niet goed weet wat je moet doen is het zeker fijn om een letselschade advocaat alkmaar in te schakelen die je kan helpen en kan adviseren. Ook als er zich een vervelende situatie voordoet op het werk waarbij iemand gewond raakt is het fijn als er een bureau is die je hiermee kan helpen. Want het behouden van de relatie tussen jou en je werkgever als je er nog wilt blijven werken kan een uitdaging zijn.