Als je binnenkort op vakantie gaat naar Costa Rica, dan heb je zeker een verstandige keuze gemaakt. Costa Rica is een prachtig land dat in Midden-Amerika ligt. Het land is grotendeels bedekt met oerwoud, het is er vrijwel altijd zonnig weer en ook zijn er prachtige stranden te vinden. Wanneer je naar Costa Rica op vakantie gaat, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Welke zaken dat precies zijn, vind je in dit artikel. 

 

Paspoort en visum 

Omdat Costa Rica een land is dat buiten de Europese Unie ligt, ben je als Nederlander verplicht een paspoort en een visum voor Costa Rica aan te vragen. Als je al een paspoort hebt, dan is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is voordat je op het vliegtuig stapt. Het aanvragen van een visum is verplicht omdat Costa Rica graag inzicht wilt hebben op wie het land betreedt en met welke intenties personen Costa Rica willen betreden. Zorg er altijd voor dat je een visum hebt aangevraagd, want Costa Rica is op het gebied van illegale migratie zeer streng. Je kunt hiervoor dus ook flink gestraft worden!

 

Mogelijke vaccinaties 

Costa Rica is, ondanks dat het een paradijs op aarde is, nog steeds een ontwikkelingsland. Er is sprake van vervuiling en een slechte gezondheidszorg. Hierdoor zijn er virussen aanwezig die gevaarlijk kunnen zijn voor jouw gezondheid, maar ook de gezondheid van je kinderen. Het is dus erg verstandig om de website van het RIVM te bekijken om uit te zoeken of er enkele inentingen Costa Rica aangeraden worden. Ook kun je de website van Reisprik.nl bezoeken om alle aangeraden inentingen buitenland in te zien. Een afspraak maken voor een vaccinatie is in veel gevallen ook mogelijk via deze website. 

 

Criminaliteit 

Helaas heeft Costa Rica te maken met erg veel criminaliteit. Er is sprake van veel corruptie binnen de politiek en de maatschappij, maar het grootste probleem is de massale drugshandel. Costa Rica wordt voornamelijk gebruikt als doorvoerhaven van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika. Het wordt daarom alleen aangeraden om in de toeristische gedeeltes van Costa Rica te verblijven en niet te diep het binnenland in te gaan of sloppenwijken te bezoeken. Als je meer wilt weten over de criminaliteit in Costa Rica, dan is het verstandig om uitgebreid onderzoek te doen via het internet.