Binnenkort breekt de vakantieperiode weer aan en dat betekent dat veel Nederlanders in Turkije vakantie gaan vieren. Geef ze eens ongelijk want Turkije is een groot en prachtig land. Daarnaast wonen in Nederland ontzettend veel Nederlanders met Turkse roots. Zij gaan in de vakantieperiode voornamelijk op bezoek bij familie en blijven soms ook bij familie logeren gedurende deze vakantie. Als je binnenkort ook naar Turkije wilt gaan om vakantie te vieren en/of een bezoekje te brengen aan familie, dan kan je met de auto en met het vliegtuig reizen. Vrijwel iedereen kiest ervoor om met het vliegtuig te reizen want dat is snel. Met de auto ben je namelijk enkele dagen onderweg en dat vinden veel mensen niet prettig. Vliegtickets kunnen zeer prijzig zijn en daarom is het handig om te weten hoe je goedkoop naar Turkije kan vliegen. Daar vind je meer informatie over in dit artikel. 

 

Boek een ‘last minute’ ticket 

Vliegtuigmaatschappijen doen er alles aan om een vliegtuig vol te krijgen en daarom is het handig om eens te kijken naar ‘last minute’ boekingen. Op het laatste moment, enkele dagen voordat het vliegtuig naar Turkije vertrekt, worden de laatste beschikbare plekken voor een laag prijsje verkocht. Hier kan je dus goed gebruik van maken als je goedkoop vliegen naar Turkije wilt. Helaas zitten hier wel nadelen aan verbonden. Het kan namelijk voorkomen dat er geen ‘last minute’ boekingen beschikbaar zijn en je alsnog de volle pond moet betalen. Ook kan het voorkomen dat er te weinig ‘last minute’ boekingen beschikbaar zijn en dat is nadelig als je met een grotere groep naar Turkije gaat reizen. 

 

Kies voor een budgetmaatschappij 

In Nederland zijn er verschillende budgetmaatschappijen te vinden die dagelijks of wekelijks naar Turkije vliegen. Zij vliegen dan naar de grootste steden van Turkije zoals Istanbul en Alanya. Een voordeel van een budgetmaatschappij, is dat je vrijwel altijd zeer goedkoop uit bent vergeleken met andere vliegtuigmaatschappijen en er altijd wel Istanbul tickets verkrijgbaar zijn. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan verbonden en een van de nadelen van een budgetmaatschappij, is dat je weinig beenruimte hebt en vaak ook een vrij beperkte service krijgt. Dat er een verschil zit tussen een budgetmaatschappij en een bekende vliegtuigmaatschappij is vrij logisch. Als je dus op zoek bent naar een betere klasse of meer luxe, dan is het aan te raden om niet met een budgetmaatschappij te vliegen.