Tijdens een fietsrit kan natuurlijk van alles gebeuren, maar je verwacht natuurlijk nooit dat je aangereden wordt door een auto. Bij een aanrijding is de automobilist bijna altijd aansprakelijk en dit is algemeen bekend. Bij een aanrijding is er een grote kans dat je letsel oploopt en dit is zeer vervelend. Bij letsel is het erg belangrijk dat je direct naar het ziekenhuis gaat voor onderzoek. Daarnaast is het erg belangrijk dat je kijkt naar de schade van jouw fiets, kleding en andere spulletjes. Je wilt namelijk de schade verhalen op de tegenpartij en dit is in de vorm van een schadevergoeding. De schadevergoeding moet betaald worden door de aansprakelijke partij, maar dit moet je kunnen bewijzen. Letselschade Zwolle bewijzen is soms erg lastig, vooral als je aan het herstellen bent. Welke bewijzen met je verzamelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Getuigen

Bij een ongeluk zijn er vaak getuigen, vooral als het in de buitenlucht gebeurt. De kans is dus groot dat er getuigen zijn, maar deze moet je wel spreken. Als het mogelijk is, is het handig om direct met de getuigen te spreken na het ongeluk. Hebben de getuigen geen tijd, of moet je snel naar het ziekenhuis? Dan is het verstandig om de contactgegevens op te schrijven van de getuigen. Deze kunnen later een verklaring afleggen en dit kan heel erg bepalend zijn voor je schade claim.

Bewijs van de schade

Ook moeten er bewijzen komen van de schade die je hebt. Hiermee bedoelen we de letselschade en het is belangrijk om foto’s te maken van jouw verwondingen. Daarnaast moeten er foto’s gemaakt worden van eventuele beschadigingen aan je kleding, telefoon en fiets. Ook als je medicijnen moet kopen voor jouw herstel, is het belangrijk om hier bewijzen van te hebben. Je kunt op deze manier al deze kosten verhalen op de aansprakelijke partij en de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Letselschade advocaat Amsterdam

De tegenpartij schakelt vaak een advocaat in en het is verstandig om zelf ook een letselschade advocaat Amsterdam in te schakelen. Een letselschade advocaat amsterdam kan jou goed helpen met het claimen van de schadevergoeding. Je bent zelf namelijk bezig met het herstel en hebt waarschijnlijk weinig zin in deze juridische procedure. Een advocaat ontzorgt je en zorgt er ook voor dat jij sneller de schadevergoeding krijgt.