Ben jij ontevreden met je levensstijl? Misschien voel je je wel vaak moe, ben je snel gestresst of wordt je veel ziek. Dan is het aan te raden om je levensstijl eens onder de loep te nemen. Onder andere door vaker te sporten en gezonder te eten kun je al een heleboel veranderen. Hieronder lees je wat een dagelijkse portie sport met je kan doen.

Altijd een goed humeur 

Sporten en bewegen zorgt ervoor dat je goed gehumeurd bent. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste zorgt dagelijks sporten ervoor dat je meer energie opwekt. Ondanks dat je energie verbruikt tijdens het sporten wek je ook energie op. Dit komt doordat je tijdens het sporten de stof endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt ervoor dat jij je opgewekt, energiek en tegelijkertijd vrolijk voelt. Wie wil dat nou niet? 

Sporten heeft invloed op gezonde keuzes

Dat sporten en bewegen goed voor je is dat weten we natuurlijk allemaal. Maar wist jij dat de voedingskeuzes die jij op een dag maakt worden beïnvloed door je sportgedrag? Kies jij er 's ochtends voor om iets van sport of beweging te doen dan is de kans groot dat jij de rest van de dag gezondere keuzes maakt. Na het sporten voel jij je namelijk trots op het feit dat je hebt gesport. Deze trotsheid wil je vasthouden en dat doe je door daarna een gezond ontbijt te pakken. Je zult ook merken dat je dankzij je gezondere levensstijl minder behoefte hebt aan verdovende middelen zoals alcohol en drugs. Dit komt omdat je je van het sporten zelf al beter voelt. Als je gevoelig bent voor een drugsverslaving is het zeker aan te raden om goed op je gezonde levensstijl te letten.

Sporten zorgt voor doorzettingsvermogen 

Ook al sport je maar 15 minuten per dag, je bent nog steeds goed bezig. Door een nieuwe routine in je leven aan te brengen (bijvoorbeeld door elke dag aan sport doen) leert jouw lichaam en geest dat jij zelf verandering kan aanbrengen in de keuzes die jij maakt. Deze drive die wordt geactiveerd door het aanbrengen van veranderingen zorgt erdoor dat je gemakkelijker ook weer nieuwe gewoontes aanleert. Zit dat sporten er eenmaal lekker in, dan is de volgende stap, zoals gezondere voedingskeuzes maken, ook weer gemakkelijker. De ene verandering heeft dus invloed op de ander. Probeer het eens, ook al is het maar 15 minuten wandelen na het eten. Het gaat om gewoonteverandering!