Maak jij je eigen cupcakes en verkoop deze vervolgens aan heel Nederland via je eigen webwinkel? Dan moet jij zeker de juiste verpakkingen aanschaffen. Cupcakes zijn namelijk enorm breekbaar en gevoelig voor transport. De beste cupcakes gaan een hele weg af en daardoor is de kans op beschadigingen enorm groot. Door de cupcakes op de juiste manier te verpakken en verzenden verklein je de kans op schade aanzienlijk. Zo hebben klanten een betere ervaring en is de kans groter dat ze bij jou terugkomen om een lekkere cupcake te gaan bestellen. 

 

Wat voor verpakking moet ik gebruiken?

Voor webwinkels of bakkerijen die lekkernijen verkopen zijn er speciaal ontwikkelde cupcake doosjes op de markt gebracht. Dit zijn doosjes waar jij cupcakes in kan doen, waardoor ze onbeschadigd bij de klant aankomen. Cupcakes doosjes zijn namelijk op formaat, wat ervoor zorgt dat een cupcake niet kan verschuiven in de verpakking. Daarnaast zijn cupcake doosjes aan de onderkant voorzien van een plakstrip waar jij de cupcake aan kan plakken. Je kan dus zelfs de cupcake verpakking ondersteboven houden en de cupcake zal niet gaan bewegen. Dit is enorm belangrijk, want het maken van een cupcake is een kunstwerk en je wilt dat de klanten ook van dit kunstwerk kan genieten als hij of zij ver weg woont. 

 

Op de juiste manier verzenden 

Nu jij een verpakking voor de cupcakes hebt gevonden is de volgende stap het verzenden van de bestellingen. Wanneer jij cupcakes hebt ingepakt dan kan er nog steeds veel mis gaan tijdens het transporteren van de cupcakes. Het is dus verstandig om altijd een transportbedrijf in te schakelen die jou kan beloven dat er voorzichtig met de bestellingen wordt omgegaan. Veel grote transportbedrijven zijn zeer onzuinig op de pakketten en dat kan je direct zien als je een keer op de werkvloer van een transportbedrijf komt.  Zo zijn bijvoorbeeld papieren draagtasjes een goede manier om cupcakes te vervoeren. Verder kun je ook nog kiezen voor cupcake doosjes.

 

Verpakkingen aanschaffen 

Als jij verpakkingen voor cupcakes wilt aanschaffen dan maak je zeker een verstandige keuze, maar je moet wel natuurlijk weten waar jij het beste deze verpakkingen kan aanschaffen. Dit kan je het beste doen bij een webwinkel dat zich voornamelijk richt op het verkopen van verpakkingen. Je bent hierdoor namelijk verzekerd van de beste kwaliteit, maar ook de juiste service en dat is natuurlijk ook enorm belangrijk. Naast een webwinkel kun je er ook voor kiezen om verpakkingen bij een groothandel aan te schaffen. Je bent in dat geval vaak wel het goedkoopst uit.